El teu blog de Linux en català

Kompozer, en català

Kompozer és un editor de pàgines web basat en WYSIWYG (allò que veus és allò que tens) i que és un projecte continuació d’NVU, que sembla no s’està movent molt (alguna vegada s’ha sentit alguna notícia, però finalment sembla que està abandonat per complet, tant per l’autor original com per Linspire, que era qui donava el suport).

A Kompozer se’l considera com el successor no oficial d’NVU i inclou una sèrie de correcció d’errors. A més, s’han afegit alguns pedaços per part d’usuaris molt actius dels fòrums oficials d’NVU per tal de continuar amb el seu desenvolupament. Actualment es troben a la versió 0.7.10.

Les característiques són les mateixes que les d’NVU: és un programa com el Dreamweaver per editar i crear pàgines web de forma fàcil i senzilla, gairebé com si treballàrem amb un document de l’OpenOffice.org amb taules, imatges i formatació. Per exemple, la web de la tira de Bilo i Nano en català està editada amb el kompozer. Treballar amb ell és senzill i intuïtiu.

Un dels problemes fins ara era que no hi havia traducció al català del Kompozer (tot i que sí que hi havia de l’NVU). Doncs bé, el traductor original ha fet un esforç i ja tenim extensió per posar el programa en català. Només cal instal·lar-la obrint el fitxer corresponent (i que us deixem a continuació). Si no teniu instal·lar el kompozer, el podreu trobar als paquets de la vostra distribució molt probablement (i si no, podeu descarregar-lo des de la pàgina web, versions per a GNU/Linux, Mac i Windows).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.