El teu blog de Linux en català

KDE4, ja tenim la primera candidata a versió final

Doncs bé, els de KDE van llançats. En només un mes de desenvolupament s’ha passat de l’estat Beta a presentar la que és la primera candidata a versió final, és a dir, l’aspecte d’aquesta candidata ja pot considerar-se molt proper a l’aspecte final.

L’hem provada i realment no defrauda. Per fi han canviat el rellotge (al vídeo podeu comprovar-ho) i la barra de tasques és una mica més bonica (tot i que encara creiem que s’hauria de millorar). Com podeu veure, a la part de dalt a la dreta tenim una espècie d’eina que si passem per ella el ratolí permet realitzar algunes operacions de zoom i d’altres sobre l’escriptori.

Si fem clic a l’escriptori amb el botó dret, tindrem l’opció d’afegir diferents applets, de l’estil superkaramba però molt més cuidats i integrats a l’escriptori (podem afegir-ne uns quants i fins i tot deixar-ho com el windows vista, si volem). El KMenú, heretat d’OpenSUSE i que es desarà per defecte, sembla que l’han modificat lleugerament respecte a les versions de la distro de Novell i funciona de forma més coherent, o més suaument (la qüestió és que no sabem com, s’ha tornat més intuïtiva la navegació per ell).

Una de les coses que més crida l’atenció ha estat el KOffice. Si continuen així, dins de no molt de temps el farem servir sempre, la seua interfície és una passada i a més és innovadora, res a veure amb l’OpenOffice (clàssica) ni amb la de l’Office 2007 (que de moderns, s’han passat). És més una evolució natural que, si podeu, hauríeu de tastar-la. Com sempre, amb la versió LiveCD d’OpenSUSE o Debian que us deixem a continuació podeu donar-li una ullada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.