El teu blog de Linux en català

JeOS, l'Ubuntu per a la virtualització

Ubuntu JeOS 7.10 (Just Enough Operating System, pronunciat com “juice”) es va publicar ahir. Però, què és aquesta nova versió d’Ubuntu? (si no és que ja n’hi havien prou). Doncs bàsicament Ubuntu JeOS és un sistema operatiu dissenyat per executar entorns virtualitzats. Aquesta versió està optimitzada mitjançant uns quants canvis al kernel per obtindre un major rendiment amb aplicacions virtualitzades.

Aquesta variant està desenvolupada amb la col·laboració d’VMWare, per tant cal pensar que la màquina virtual VMWare hauria de funcionar prou bé a dins. La distribució és un entorn lleuger, només 200Mb i un pack d’VMWare d’altres 60Mb. La finalitat d’aquesta distribució és facilitar al màxim el treball amb aplicacions virtualitzades que estiguen basades en la tecnologia de virtualització d’VMWare. L’anomenat hypervisor és la base de la virtualització controlant tots els recursos de la màquina virtual, desant els canvis i permetent traslladar les màquines virtuals d’uns ordinadors a altres.

El mateix Mark Shuttleworth comenta que la virtualització és un dels punts clau del futur i vol que Ubuntu siga referent en la nova generació d’entorns virtualitzats de forma que s’aconseguisca un solució quant a aquest tema per a les empreses que la fan servir. És curiós que s’hagen unit amb VMWare ja que és un producte no-lliure, cosa que sí ho és VirtualBox i que segons hem estat provant, dóna uns resultats fantàstics. Clar que l’experiència d’VMWare en temes de virtualització és molt més gran que no pas la de VirtualBox.

Ja podeu descarregar aquesta versió d’Ubuntu per a virtualització. Sembla interessant i haurem de provar-la.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.