El teu blog de Linux en català

Firefox 3.0 Beta1 (RC1)

El dia 7 de novembre Mozilla va posar als seus servidors la primera beta de la versió 3 de Firefox. Moltes webs ho van posar com a notícia, però sembla que després va ser una espècie de malentès. I és que aquesta beta no es trobava revisada i l’havien penjat “per error”.

Així que els de mozilla han fet una nota explicant el problema. Tot i així, en aquesta nota donen un enllaç per descarregar la candidata a beta. Ja veurem si es compleixen els terminis previstos que pretenen publicar una versió nova cada any (a final de 2007 la v3, a final de 2008 la v4… mireu el gràfic del final).

Amb aquesta pseudo-beta ja podem veure la llum al final del túnel. Un dels principals aspectes que s’han tractat de millorar amb aquesta nova versió és l’excessiu consum de memòria que encara es troba en vies de solucionar-se tractant d’aconseguir un aprofitament efectiu dels recursos.

A les proves amb les versions Alfa que s’han anat publicant al llarg dels mesos ja es notava que el navegador era més lleuger quant a consum de memòria, tot i que haurem d’esperar al resultat final per comprovar que, efectivament, ha suposat una millora substancial (cosa totalment necessària actualment).

Firefox 3.0 tindrà un nou gestor de descàrregues, millor claretat a les URLs, suport per al format animat de PNG, un administrador de contrasenyes millorat, possibilitat de desar pàgines web en format pdf, etc. A més, en aquesta nova versió es mostrarà un llistat dels plug-ins instal·lats per poder fer-ne una gestió senzilla i efectiva.

El motor que farà servir serà gecko 1.9. Aquesta versió de Firefox probablement anirà inclosa a les properes versions d’OpenSUSE, Ubuntu, Mandriva i d’altres (potser Fedora haurà d’esperar). El desenvolupament del firefox és curiós, a la imatge que us deixem més avall (feu clic per ampliar), podeu veure el seu desenvolupament i planificació.

2 comments

  • Aljullu on 8 de novembre de 2007 at 15:35

  Reply

  Només una cosa…

  en comptes de 7 de setembre no seria 7 de novembre?
  és que sóc molt maniàtic 😀

  després publicaré la notícia al bloc citant SomGNU com a font 😉

  • Pau on 8 de novembre de 2007 at 17:54

  Reply

  Gràcies, corregit. Estic poc fi últimament…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.