El teu blog de Linux en català

Estadístiques d’ús de GNU/Linux

Com altres vegades, aprofitant l’apunt a FirefoxCAT sobre l’ús de firefox a la xarxa (us recomanem que li doneu una ullada), fem una anàlisi de l’ús de GNU/Linux a la xarxa durant els darrers mesos, i aquesta vegada tenim bones notícies.

Segons l’W3Counter, durant la tercera setmana de l’octubre, GNU/Linux ha despuntat molt més que no ho havia fet abans: ha passat de l’1,38% a l’1,70%, més de 3 dècimes de pujada. Tenint en compte que la presència de linux als ordinadors de la xarxa és discreta, aquesta pujada significa un 23% més en només 10 dies. Ací teniu la gràfica (feu clic sobre ella per ampliar):

Quina és la raó d’aquesta pujada?. Doncs molt probablement, la publicació de les noves versions d’Ubuntu 7.10 i OpenSUSE 10.3 han ajudat en gran mesura i han empentat una línia que es trobava estancada i que amb aquestes dues noves versions l’han fet pujar fins un 23% més.

Fa un parell de mesos vam poder conèixer que l’ús de linux havia igualat el de Windows 98, amb aquesta pujada se separa definitivament i se situa darrere de Windows 2000, que té un percentatge del 3.81%. Destaca també la pujada de MacOSX, que passa del 3,79% al 4,46% dels ordinadors i se situa com a segon sistema operatiu superant fins i tot al Vista (amb un 4,14%), tots dos darrere del “rei”, el Windows XP que baixa una dècima es queda al 81,02%.

  • Aljullu on 30 d'octubre de 2007 at 15:35

  Reply

  Gràcies pel link.

  Dues coses:
  1) L’enllaç a FirefoxCAT no està equivocat? No hauria d’anar cap a:
  http://firefoxcat.blogspot.com/2007/10/s-del-firefox-20-doctubre-del-2007.html
  2) Com dic en el post de FirefoxCAT, la mostra s’ha pres de la meitat d’ordinadors dels que es prenia els altres cops. Per tant les dades d’aquest dia tenen la meitat de fiabilitat que les de l’1 d’octubre, per exemple.

  • Pau on 30 d'octubre de 2007 at 16:01

  Reply

  Bones

  No, no m’he equivocat amb l’enllaç, ja que ha sigut a partir de l’article que he enllaçat que m’he anat al w3counter. He enllaçat al teu article per no fer duplicacions (com sí que n’he fet algunes altres vegades) i no haver de parlar també del firefox.

  Salut!

  • Aljullu on 30 d'octubre de 2007 at 19:22

  Reply

  Ok, no ho sabia. Perdó.

  • animarval on 31 d'octubre de 2007 at 11:55

  Reply

  Parlareu de BOINC?
  http://boinc.berkeley.edu/

  He vist que a GetDeb ja tenen l’executable per a instal·lar-lo fàcilment a GNU/Linux:
  http://www.getdeb.net/app.php?name=Boinc
  També hi ha una pàgina per a Debian:
  http://alioth.debian.org/projects/pkg-boinc/

  • Pau on 31 d'octubre de 2007 at 12:40

  Reply

  Ummm, interessant. Sembla un projecte com el Folding Home… Me’l miraré per fer un article.

  Gràcies!!

  • Shard on 1 de novembre de 2007 at 22:59

  Reply

  Heu esmentat un creixement d’ús de 30 dècimes. 30 dècimes serien tres punts, això sí que seria una notícia! No serien 30 centèsimes? O bé 3 dècimes.

  Perdó per ser tan repel·lent :S Només volia puntualitzar.

  • Pau on 2 de novembre de 2007 at 00:25

  Reply

  Tota la raó del món…

  Quina vergonya!!! Tranquil, a mi m’agrada que m’avisen d’aquestes coses (sense passar-se, eh?).

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.