El teu blog de Linux en català

Elisa Media Center

Elisa Media Center és un programa que converteix el nostre escriptori GNU/Linux en un complet centre multimèdia on podem reproduir pel·lícules i música i veure fotos de manera fàcil i intuïtiva en un entorn molt atractiu. Elisa suporta tot tipus de formats, des de l’ogg fins pel·lícules en mp4, mov o wmv i, per descomptat, també DVD’s. A més, suporta la visualització d’imatges que estiguen allotjades a Flickr.

Alguna vegada ja us hem parlat d’altres centres multimèdia, però Elisa es pot considerar el més senzill d’instal·lar i el que menys complicacions porta (de fet, cap complicació). A més, Elisa cerca a la nostra xarxa local per trobar servidors multimèdia (a l’estil que ja ho fa la PS3 i d’altres), detecta automàticament iPods, càmeres, discos usb…

Es pot controlar a distància amb qualsevol dispositiu bluetooth. En un futur proper, s’espera que Elisa es puga fer servir com a eina per fer vídeo-conferències per VoIP; també s’està afinant la versió per a Windows que encara no és funcional. A la pàgina oficial podeu descarregar el tarball (us deixem l’enllaç al final). Per a Ubuntu tenim uns repositoris propis que hem d’afegir al sources.list:
deb http://elisa.fluendo.com/packages gutsy main

He gravat un vídeo del seu funcionament que podeu veure a continuació. La veritat és que l’estètica del programa és molt bonica i el seu funcionament és molt fluid. Ara toca provar-lo per a Linux a la PS3 i veure si aconseguim per fi un centre multimèdia en condicions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.