El teu blog de Linux en català

Ubuntu Studio 7.10

Com era d’esperar, amb la nova versió d’Ubuntu es van presentant poc a poc les diferents variants que existeixen. Una de les més famoses: Ubuntu Studio, que acaba d’actualitzar-se també a Gutsy.

Es presenta en una imatge de DVD de 800Mb (ja que ho fan en DVD podrien haver afegit alguns paquets més). La que ha sigut la petició més demandada, el suport per a 64bits, ha estat coberta. A part d’això, aquesta nova versió d’Ubuntu Studio no porta gaire més novetats que les que ha aportat Ubuntu Gutsy.

Simplement tenim que ara tots els paquets d’Ubuntu Studio es trobaran als repositoris d’Ubuntu de forma que des del nostre Ubuntu Gutsy podem aprofitar-nos dels paquets d’Ubuntu Studio (ja siga l’aspecte, programes, etc.)

Un apunt interessant sobre Ubuntu Studio és que fa servir el kernel real-time (RT) que millora en gran mesura la latència, especialment per a aplicacions d’àudio com l’Ardour. Podeu veure tots els paquets inclosos a la distro des d’aquest enllaç.

Si teniu Ubuntu i voleu aprofitar part d’Ubuntu Studio, com ja hem dit, el seu aspecte, programes de so, vídeo, etc., podeu instal·lar alguns dels següents paquets:

  • ubuntustudio-desktop: l’escriptori base
  • ubuntustudio-audio: aplicacions i eines de so
  • ubuntustudio-plugins: paquet d’extensions (Plug-ins)
  • ubuntustudio-video: aplicacions i eines de vídeo
  • ubuntustudio-graphics: aplicacions i eines gràfiques
  • ubuntustudio-look: tema d’Ubuntu Studio

La versió ja està disponible per a la descàrrega, en versió de 32 i 64bits. Tenen un wiki propi on podeu trobar tot tipus d’informació sobre aquesta distro.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.