El teu blog de Linux en català

Raptor, nou menú de KDE4

Al llarg del temps, amb l’avanç de l’escriptori GNU/Linux, hem vist molts tipus de menús d’aplicacions que, en general, no trencaven amb la dinàmica imposada per Windows (el menú de KDE sempre s’ha semblat molt al menú de Windows 95, 98, ME i 2000; i el menú de GNOME tampoc s’allunyava molt).

S’han anant proposant diferents alternatives, però sembla que cap d’elles ha acabat de fer-se notar: potser perquè no s’aconseguia una bona integració, perquè realment no eren intuïtius o perquè simplement no agradaven. Doncs bé, sembla que els desenvolupadors de KDE4 han volgut trencar aquesta dinàmica proposant un nou menú anomenat Raptor.

Raptor és un nou menú de les aplicacions que hi ha instal·lades al sistema. Aquest menú incorpora un cercador i proporciona informació directa de les aplicacions instal·lades. Com podeu veure a les captures, el menú és molt diferent als menús als que hem estat acostumats i planteja una dinàmica diferent a l’hora de cercar i executar qualsevol programa.

Per ara, això és el que coneixem. Cal dir que un nou menú era una característica gairebé obligatòria per fer una canvi profund a KDE. Encara no tenim impressions de cap persona que l’haja fet servir i no es pot dir si realment serà intuïtiu fàcil o es quedarà també en el camí com d’altres menús que han eixit al llarg del temps. Podeu trobar un pdf amb molta més informació sobre aquest menú.

  • animarval on 8 d'octubre de 2007 at 10:59

  Reply

  Doncs a mi sí que m’agrada.

  • Jacquard on 8 d'octubre de 2007 at 11:34

  Reply

  Només que fessin les noves aplicacions una mica menys fosques, crec que els nostres ulls ens ho agrairien.

  PD: deixeu-me fer de troll, que bonic que es perfila el nou KDE, llaaaaarga vida al KDE!! ^_^

  • Jacquard on 8 d'octubre de 2007 at 11:37

  Reply

  Ara que h penso, a l’ordinador de casa tinc una plicaicó per GNOME que et fa, si fa no fa, el mateix que aquest a més de buscar documents…

  Quan arribi a casa (i connecti el disc dur del linux) el buscaré i el posaré. Fins aleshores.

  • xworm on 8 d'octubre de 2007 at 21:02

  Reply

  Es veu prou xulet i bonic, molt modern.
  Aquest crec que si que tindrà èxit

  • Ruig on 8 d'octubre de 2007 at 22:17

  Reply

  Doncs trobo que té molt bona pinta! Això que dius tu, Jacquard, crec que deu ser el Beagle. Va molt bé per buscar tota mena de coses, però jo crec que va bé tenir el buscador integrat en el menú d’aplicacions i que sigui només per aplicacions per no embolicar-se. Jo he d’admetre que al Windows Vista uso molt el buscador del menú d’inici per no perdre’m entre tant menú i tant programa.

  Molt bona pinta! Visca el KDE 4!!!

  • animarval on 9 d'octubre de 2007 at 10:12

  Reply

  Ruig: Jo també al Vista faig servir molt el buscador del menú d’inici, és més ràpid que posar-te a buscar accessos directes per l’escriptori o buscar per la llarga llista de programes.

  • Jacquard on 9 d'octubre de 2007 at 20:30

  Reply

  Ruig, la veritat es que no em recordo del nom, però t’asseguro que no es el Beagle, té un altre nom. A veure si demà aconsegueixo ficar-me en el linux (que encara estic fent coses amb el win per treballs de la uni)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.