El teu blog de Linux en català

Puppy Linux 3.0

Alguna vegada ja us hem parlat de Puppy Linux, una distribució semblant a Damn Small Linux i enfocada a poder treballar a equips de antics o de poca potència (treballa fins a ordinadors 486) oferint totes les eines bàsiques per aprofitar tots els recursos al màxim possible. Existeixen dues variants: Puppy Linux i Puppy Linux Retro que bàsicament es diferencien en la versió del nucli: la primera porta el 2.6.21 i la segona el 2.6.18.

La particularitat de Puppy Linux en comparació a altres distros enfocades a aquest ús és que porta el kernel 2.6 i només ocupa uns 95Mb. En aquesta versió, a més de les actualitzacions de paquets com Glibc, gcc i gtk, també s’han inclòs paquets com el Pidgin, SeaMonkey, Isomaster i d’altres. Per altra part, també s’han endreçat una sèrie de canvis/millores dels scripts d’arrencada i aturada per tal de fer aquest procés més ràpid.

Aquesta versió també té una important novetat: l’autor ha redissenyat el sistema de paquets per tal de donar completa compatibilitat amb els paquets d’Slackware 12 (distribució a la qual es basa). Recordem que l’escriptori que fa servir Puppy Linux és JWM.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.