El teu blog de Linux en català

OpenLina, aplicacions Linux a qualsevol Sistema Operatiu

Heu trobat a faltar l’Amarok quan heu treballat amb un sistema operatiu que no fora GNU/Linux?. Doncs ara, amb OpenLina això ja no tornarà a passar. I és que de la mateixa forma que els usuaris linux fem servir el wine per fer funcionar els programes de Windows, OpenLina pretén que el programari fet per GNU/Linux funcione a qualsevol altre sistema operatiu.

El projecte OpenLina va més enllà, ja que la seua finalitat és aconseguir que els programadors adopten aquesta plataforma per programar els seus programes a linux de forma que després puguen ser executats a qualsevol altre sistema operatiu fent servir LINA.

De forma directa, això sembla un tipus de màquina virtual tipus JAVA sols que una mica diferent. D’alguna forma els programes són natius a Linux, però amb unes característiques concretes que els faran funcionals a altres SO fent servir aquest programa.

La darrera versió de LINA es va presentar el 18 de setembre i té versions per a Ubuntu 7.04, Fedora 7, OpenSUSE 10.2, WindowsXP, Windows Vista, Windows 2003, i Mac OS X. Es presenta amb llicència dual: comercial i GPLv2. Des d’uns quants blocs ja han començat a dir que aquest programari aproparà Linux a tothom, tinga el sistema operatiu que tinga.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.