El teu blog de Linux en català

HP vendrà PCs amb GNU/Linux en tot el món

El gegant de la informàtica mundial va decidir vendre recentment equips amb Linux preinstal·lat destinats a l’usuari final, però l’oferta era molt limitada. No obstant això, les seves intencions són les d’oferir dita opció a tot el món, i podrien fer-ho molt aviat.

Ho comentàvem fa poc: HP va començar a vendre equips per a l’usuari final amb Red Hat Enterprise Linux Desktop preinstal·lat, una oferta que en principi només estava disponible a Austràlia.

Aquests equips incloïen a més el navegador Firefox i la suite ofimàtica OpenOffice.org -paquets que de fet estan inclosos en la distribució RHEL- i van semblar seguir el deixant de Dell en la seva iniciativa de vendre equips amb Linux preinstal·lat.

L’oferta inicial en aquell país sembla ser una espècie de projecte pilot per a la seva expansió a la resta del món, però les seves declaracions oficials són encara conservadores. Tal com indica Brian Schmidtz, director de màrqueting de producte d’HP, la demanda de Linux és difícil de mesurar. Sempre hi ha molta expectació al voltant de Linux, però la demanda no acaba d’estar present.

No obstant això Schmidtz va afegir hem vist molt interès en certes regions del globus, i anem a provar algunes coses en altres països amb Linux preinstal·lat.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.