El teu blog de Linux en català

Jocs senzills però imprescindibles…

És cert que, tot i la gran quantitat de jocs (comercials o no) que hi ha per a GNU/Linux, a un que li agrada jugar als jocs més nous que ixen al mercat Windows –per ara– és la millor alternativa.

Ara bé, si ens parem una miqueta i no ens enceguem pels darrers nous i fantàstics llançaments, a GNU/Linux podem trobar jocs per tots els gustos. Avui volem presentar-vos alguns jocs que són senzills, són d’aquests que han nascut per matar el temps o bé per aprendre (bé, més per perdre el temps que per aprendre).

Aquest és un clàssic de recreatives i els personatges són els mateixos d’aquell joc encara mític: Bubble Bobble. Al joc només tenim que apuntar la nostra llançadora de pilotes de colors contra altres pilotes de colors que són a dalt.

Aquest és, des del meu punt de vista, un dels millors jocs d’escacs per a GNU/Linux. No per res concret, sinó perquè té uns gràfics 3D prou agradables i una interfície prou clara i intuïtiva. En comparació amb d’altres que s’hi poden trobar, aquest és el més bonic.

D’aquest joc ja us hem parlat alguna vegada. És un joc basat (per no dir copiat) del famós joc de recreatives “Pang”. I bàsicament implementa totes les funcionalitats i característiques de l’original. Un dels punts a favor d’aquest joc lliure és que els programadors porten un desenvolupament continu i el joc millora poc a poc a cada nova versió… i permet fins a quatre jugadors!! (és una passada jugar amb altres tres persones a aquest joc)

Aquest joc ja el coneixereu d’altres plataformes (com per exemple PDA’s). Simplement tenim una pantalla amb boletes de diferents colors i hem d’aconseguir ajuntar el nombre màxim de boles del mateix color per tal d’aconseguir la màxima puntuació. El joc pot semblar senzill, però aconseguir grans puntuacions és complicat i s’ha de jugar amb molt de seny.

  Aquest és una passada, però per a xiquets. És educatiu i divertit al 100%. El vaig descobrir gràcies a un amic d’Albacete que em va comentar que el feia servir algunes vegades a classe (o alguna cosa així). En fi, que està molt ben pensat i juntament amb el TuxType i d’altres jocs on el protagonista és Tux, és una bona eina per educar i gaudir al mateix temps.

  A més d’aquests, hi ha d’altres com el Chromium, un joc de naus espacials que es controla amb el ratolí; també hi podrem trobar altre com el Secret Maryo Chronicles, que és bàsicament un Mario Bros; l’Armagetron, que és el joc de la peli dels anys 80 “Tron”; LTris, un clon del Tetris; el gBrainy, del qual vam parlar-vos fa un parell de dies, per fer treballar la nostra ment i memòria, etc.

  A més d’aquests, és segur que cadascú tinga les seues pròpies preferències quan a jocs senzills es parla: des dels més frikis que juguen a jocs de consola fins als que només accepten jocs amb bons gràfics. GNU/Linux té molt a oferir-nos i les indústries del videojoc comencen a tindre’ns en compte.

  2 comments

   • animarval on 23 de setembre de 2007 at 11:05

   Reply

   Els que tinc jo:
   – Plasma Pong
   – Secret Mario Chronicles
   – XMoto

   • xworm on 23 de setembre de 2007 at 20:21

   Reply

   hi han infinitat de jocs senzills (els millors) i molt entretinguts. M’encanta el frozen bubble, el methane brothers i el crack attack

  Deixa un comentari

  Your email address will not be published.