El teu blog de Linux en català

KDE4 Beta2, ja se li veu el cap

Després de l’anunci de la demora que sofrirà l’eixida de la versió final de KDE4, que no serà fins al al desembre, la segona alfa ha estat publicada. I, ara sí, ja podem veure el cap de KDE4: l’aspecte gràfic és molt bo.

Juntament amb KDE4 s’ha presentat la tercera Alfa de KOffice, la suite que acompanyarà a aquest escriptori i de la qual tenim curiositat fins a quin punt podrà competir amb l’OpenOffice.org. Com ja hem comentat, d’aquesta segona beta destaca l’aspecte gràfic, ja li veiem canvis substancials. Ací tenim una primera captura:

 

I és que aquesta imatge ja s’assembla prou més a les idees que es presentaven a kde-look per a kde4. Encara ha de canviar, però ja es pot veure una integració major entre les diferents aplicacions. Des de la publicació de la primera beta, els desenvolupadors de KDE4 han estat afegint noves característiques i funcionalitats a les diverses llibreries i programes base. Com ja es va comentar, a partir d’ara ja no hi haurà novetats, sinó que s’està fomentant la integració entre els diferents components del sistema així com aconseguir un escriptori estable i útil.

Hi ha unes quantes captures a l’anunci oficial. Entre elles podem veure la segona alfa de KOffice, algunes aplicacions funcionant sota KDE4 i una de d’elles, que gairebé podríem dir una de les més esperades: AmaroK 2.

Si tenim en compte que ara es centren més en la integració de l’escriptori que a l’aparença, és clar que la demora pagarà la pena. Si KDE4 compleix tots els objectius, significa això que qui usem GNOME ens passarem a KDE?. És clar que GNOME té els seus avantatges, però KDE4 pretén millorar molt les darreres versions, així que qui fem servir GNOME haurem de provar-lo, cosa que ja podem fer amb els live cd’s que hi ha i que us deixem ací baix (està basat en openSuSE).

 

2 comments

  • Jacquard on 8 de setembre de 2007 at 13:45

  Reply

  es podria instal·lar en un Ubunutu el KDE i fer que quan s’engegués el computador et deixés triar amb quin escriptori prefereixes treballar?

  • Pau on 8 de setembre de 2007 at 14:29

  Reply

  Doncs les versions anterior sí que es podia… a veure…

  Ací tens les instruccions:

  http://kubuntu.org/announcements/kde4-beta2.php

Deixa un comentari

Your email address will not be published.