El teu blog de Linux en català

AMD publica nou controlador: més rendiment i suport per a AIGLX

AMD ha publicat una nota de premsa on explica les novetats de la nova sèrie 8.41.x de controladors gràfics de targetes ATi que estaran disponibles al llarg de setembre.

Les notícies són bones: en aquesta nova versió s’assegura que el rendiment dels controladors són gairebé un 90% més grans que els anteriors (la comunitat ja feia temps que es queixava del rendiment dels controladors d’ATi); i un altre punt important és que a partir d’ara hi haurà suport per a AIGLX.

Però la cosa va més enllà i és que sembla que AMD ha fet pública la seua intenció de recolzar a la comunitat oferint l’esquelet del controlador per a les targetes amb xipset R500 amb suport 2D i es publicaran especificacions per tal que la comunitat puga desenvolupar els controladors 3D.

A la web de Phoronix han tingut accés al nou controlador 8.41 i han fet proves comparant el rendiment amb les targetes NVIDIA: sembla que ara en moltes de les proves les targetes ATi superen a NVIDIA.

Ja feia temps que la comunitat tenia certa resignació amb ATi/AMD ja que poc després de la compra d’ATi per part d’AMD es va anunciar que alliberarien els controladors gràfics, però no va passar res. Tot i així, el gest d’AMD és molt millor del que es podia esperar. I una cosa més important: per fi hi haurà AIGLX per a tothom.

  • Ruig on 6 de setembre de 2007 at 08:31

  Reply

  Per fi!!! Al·leluia! Per fi un driver decent per la ATI del meu Pentium D! Això i els nous iPods ja és massa! Quin dia!!

  • Arnau on 6 de setembre de 2007 at 13:55

  Reply

  Ohhh!!!
  Brutal!
  Per fi podré utilitzar els drivers de ATI privatius i tenir AIXGL!!

  Geniaaaal!!!!

  • anso on 6 de setembre de 2007 at 16:14

  Reply

  Compte amb les dades!!!

  -Al títol:El controlador encara no està publicat, el publicaran la setmana vinent.

  -AMD no ha fet publica la intenció de alliberar els drivers, només son rumors

  -El rendiment de les targetes serà de un 50% a un 90% en alguns casos!!!

  -AIGLX no serà suportat en la propera versió, sinó que a una d’altre que trauran a l’octubre

  Fonts:
  http://slashdot.com http://barrapunto.com i http://meneame.net

  • Melic on 7 de setembre de 2007 at 17:25

  Reply

  Feu el que feu no us compreu la ATI Radeon 9550 128MB! Encara estic intentant que funcioni amb algun dels 6 diferent Linux i un BSD que he intentat.

  • Ruig on 7 de setembre de 2007 at 21:29

  Reply

  Melic, la teva targeta és d’un model “antic” que ja no es suporta al driver d’AMD des de fa temps perquè els drivers lliures ja donen un rendiment segons sembla molt bo.

  Apa adéu. 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.