El teu blog de Linux en català

Sofa, un altre MediaCenter

Sofa és un MediaCenter per a GNOME a l’estil MythTV, Freevo, Elisa o d’altres dels quals ja hem parlat alguna vegada. Sofa pretén ser un MediaCenter senzill i fàcil de fer servir. Això realment es pot comprovar només instal·lar-lo, ja que porta només quatre mòduls referents al Rythmbox, Mplayer, Gpodder i un altre que no queda del tot definit.

El projecte és prou novell, només porten uns mesos de desenvolupament, però el resultat és bo. No només perquè hagen aconseguit la senzillesa que es pretenia, sinó perquè ho han aconseguit fer en un entorn gràfic agradable a l’usuari. A més, el fet que el programa siga modular és important: realment és una interfície que fa servir altres programes (mitjançant els mòduls) per funcionar.

Entre les futures funcionalitats, s’espera implementar un lector RSS, mòdul de l’oratge, Podcasts (aquest ja és disponible), reproducció de dvd’s, etc. Cal comentar que permet l’ús de comandament a distància.

La darrera versió publicada és la 0.2.4 i a la pàgina del projecte podeu trobar les instruccions per instal·lar-la (és prou senzill tenint en compte que no hi ha paquets precompilats).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.