El teu blog de Linux en català

BulletproofX – X a prova de bales

Estant la versió 7.10 d’Ubuntu cada vegada més prop del seu llançament, les novetats estan apareixent poc a poc. Si ja vam dir que ara seria molt més fàcil editar la configuració de la nostra targeta gràfica sense tocar la terminal, ara veiem que van molt més enllà. Es tracta de BulletProofX (X a prova de bales), i el seu objectiu és oferir una manera a prova de fallades totalment gràfic quan nostra configuració o els nostres drivers siguin incorrectes.

Com gairebé tots els usuaris de Linux que hagin tingut problemes amb la seva targeta gràfica sabran, si les X fallen el que veurem serà una dolorosa pantalla blava i la manera terminal com única sortida. Però Ubuntu 7.10, seguint amb la seva política de facilitar totes les petites fallades que els han acompanyat des de la seva sortida, oferirà una manera gràfica mínima però funcional, i a més llançarà per defecte la utilitat que comentàrem l’altre dia. Així, si volem trastejar amb els nostres drivers (l’etern debat entre els propietaris i els lliures) no haurem de caminar tocant els nostres fitxers de configuració en cap moment.

Però encara hi ha més, ja que si no trobem el nostre monitor exacte i el genèric no ens funciona, podrem indicar-li el CD dels drivers de Windows i ell soles ens ho configurarà. Encara que altres S.O. ja duen incloent des dels seus inicis eines similars, no deixa de ser un gran avanç dintre del món Linux, i segur que moltes distribucions seguiran distribucions seguiran els seus passos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.