El teu blog de Linux en català

Novetats al Firefox 3

Al novembre està previst que s’allibere la versió final de Firefox 3. Als sis mesos, Firefox 2 es quedarà sense suport. Aquesta és la política de Mozilla: una versió nova cada any i cada versió tindrà una vida d’un any i mig.

Firefox 3 suposarà la inclusió i modificació de moltes característiques actuals, entre elles, un primer punt a destacar és la gestió de descàrregues. Fins ara, si s’estava descarregant un fitxer gran (o xicotet), si es detenia la descàrrega, després era impossible continuar pel punt on s’havia quedat. Ara això ja no és així, han modificat el gestor de forma que es puguen reprendre des del punt on s’havien quedat (això ja ho feia l’Opera des de la versió 7).

Altres característiques interessants respecte a les descàrregues és que, per una part, passant a sobre de cada descàrrega ens indicarà quina és la ubicació de la descàrrega; i per altra part, la possibilitat de cercar entre les descàrregues passades (encara no sabem si això suposa no esborrar els fitxers referents a descàrregues antigues, és més probable que això ens done la possibilitat de descarregar-les una altra vegada).

En aquesta nova versió, dins de la finestra de complements, han inclòs una nova pestanya de plugins des de la qual es poden gestionar els plugins com flash, adobe, mplayer, etc. des d’allà mateix: es podran habilitar o deshabilitar, actualitzar-los, etc.

Hi ha altres característiques de les quals ja s’ha parlat com que en Firefox 3 es permetrà canviar la mida de la caixa de cerca o fer zoom a les pàgines. D’aquesta versió sorprèn la rapidesa amb que s’inicia i sembla que el seu funcionament és més fluid. Si voleu provar-la, podeu descarregar-la dels enllaços següents. A linux només cal descomprimir i executar el fitxer “firefox” que hi trobareu a dins.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.