El teu blog de Linux en català

Zatoo, tv p2p

El títol pot semblar una mica codificat, però en realitat és tot el contrari. Zatoo és un programa que ens permet veure la televisió al nostre ordinador fent servir la tecnologia p2p (peer to peer, com l’emule i d’altres).

No cal cap tipus de targeta sintonitzadora, no cal pagar res, només cal registrar-se i baixar-se el programa (el registre és gratuït). Una vegada instal·lat és possible veure fins a 10 canals (la Primera, la 2, Telecinco, la Sexta, Teledeporte, Cuatro i d’altres… TV3 encara no). Realment això requereix un ample de banda important ja que la qualitat de la senyal que es rep és prou bona.

Encara no es pot gravar ni fer altres tipus de “tractaments” sobre la senyal rebuda, però s’ha de dir que el fet de poder veure la televisió a l’ordinador amb gran qualitat sense haver d’instal·lar res més que un programeta, és un gran avenç. I més encara perquè existeixen versions tant per a Windows, Mac i GNU/Linux.

Cal dir que fa uns dies els canals de televisió sembla que van posar-se d’acord en iniciar algun tipus d’acció contra aquest programa. Els de Zatoo argumenten que ells només difonen la senyal, és realment això dolent?. Bé, ja es veurà. Mentrestant, podeu provar-lo. Recordeu que primer heu de registrar-vos (procés senzill) i després podreu baixar-vos el programa.

  • PellRoja on 18 d'agost de 2007 at 18:02

  Reply

  Osigui que el programa no ha demanat permis. Jo em pensava que havien arribat a un acord.

  Doncs el programa pinta prou be ja que en principi només es dediquen a reenviar la senyal de antena, cap a internet.

  • animarval on 22 d'agost de 2007 at 20:15

  Reply

  Amb la nova actualització, sembla que l’emissió dels canals que pretenen demandar Zattoo s’ha fet més inestable.

  El porto provant des de finals de juny i encara no han acabat d’aconseguir que l’emissió sigui estable. I mira que la connexió em va a 7MB. Va bé alguns minuts però a la llarga sempre acaba fallant.

  • Pau on 22 d'agost de 2007 at 22:27

  Reply

  I això també passa a Windows o és només cosa de linux?. Ho dic perquè fa uns dies anava més o menys bé, però ara falla molt… i no sé si és perquè la versió per a gnulinux és pitjor…

  • animarval on 24 d'agost de 2007 at 17:25

  Reply

  Passa tant a Windows com a GNU/Linux. O aquests de Zattoo s’espavilen o al final la gent anirà a on anava fins ara: YouTube + P2P.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.