El teu blog de Linux en català

PCLinuxOS 2007

PCLinuxOS és una distribució que als darrers mesos ha escalat posicions a distrowatch fins al punt que als mesos passats va arribar a superar a Ubuntu. Actualment es troba a la segona posició de la classificació, molt a prop d’Ubuntu.

Aquesta és una distribució basada en Mandriva que, a més, també fa servir pedaços i millores d’openSUSE, Ubuntu, Gentoo, Fedora i Debian. L’escriptori per defecte és KDE, és això l’inici d’una lluita PCLinuxOS-Ubuntu i KDE-GNOME?, el que està clar és que PCLinuxOS sembla que pot trencar el monopoli que poc a poc Ubuntu ha creat. En el fons, passe el que passe, eixirem tots guanyant.

La darrera versió de PCLinuxOS és la 2007, que es va presentar al maig com un LiveCD amb les següents característiques:

 • Kernel 2.6.18.8
 • KDE 3.5.6
 • OpenOffice.org 2.2.0
 • Flash, Java i altre programari propietari
 • Drivers propietaris d’ATi i NVIDIA
 • Beryl

Són moltes les opinions que hi ha a la xarxa que parlen de les bondats d’aquesta distro. Sobretot es parla de que l’entorn s’ha treballat molt i té un molt bon aspecte, també es parla dels avantatges que suposa el centre de control que s’ha aprofitat de Mandriva (una meravella que no té Ubuntu) i que és una distro prou ràpida.

Sens dubte, cal donar-li una ullada. Potser aquells que mai s’han acostumat a GNOME i feien servir KUbuntu vulguen tastar-la ja que els de Canonical es centren poc a KDE i KUbuntu no està molt afinada (almenys no tant com Ubuntu).

2 comments

  • PellRoja on 23 de juliol de 2007 at 22:09

  Reply

  te bona pinta, pero Ubuntu ha tingut un marqueting molt bo. Hi han distros que a vegades tenen booms en distrowach, però després tornen a baixar. Ja veurem a veure quan resiteix 😉

  • Jacquard on 24 de juliol de 2007 at 13:41

  Reply

  Visca el KDE!!!

  KDE Rulezzzzz

Deixa un comentari

Your email address will not be published.