El teu blog de Linux en català

Nova versió de Flash per a GNU/Linux

Si comproveu la versió que teniu instal·lada de flash al vostre navegador mitjançant la següent direcció: comprovació de la versió de flash, probablement obtindreu que la versió que teniu instal·lada és la 9.0.31, la captura seria més o menys com aquesta: 

 

Doncs bé, ja hi ha disponible una nova versió, la 9.0.48, que podeu descarregar des de la pàgina d'Adobe. Bàsicament es tracta d'una actualització que corregeix tres bugs de seguretat que podien permetre l'entrada d'intrusos al nostre ordinador, també cal destacar que ara hi ha suport per treballar a pantalla sencera. Si voleu més informació podeu trobar-la a aquesta pàgina.

La instal·lació de la nova versió és senzilla. Heu de descarregar el fitxer tar.gz (al peu de la notícia), descomprimir-lo i obtindreu un fitxer anomenat libflashplayer.so que haureu de copiar a /usr/lib/mozilla-firefox/plugins (o bé, si només voleu que s'aplique al vostre usuari, al directori /home/usuari/.mozilla/plugins). Al fòrum parlàvem avui mateix sobre el funcionament de flash a GNU/Linux, al mateix tema trobareu detalls sobre la instal·lació.

2 comments

  • Arnau on 18 de juliol de 2007 at 22:18

  Reply

  Iep!
  Has posat que s’ha de copiar a /usr/lib/mozilla-firefox/plugins però jo l’he hagut de copiar a /home/usuari/.mozilla/plugins que és on tenia l’anterior.
  No sé si depenent de la distribució va a llocs diferents o … bé, no ho sé 😉

  Salut!

  • Pau on 19 de juliol de 2007 at 00:24

  Reply

  Si ho fas com dius tu, el plugin només s’instal·larà per al teu usuari. De l’altra forma, s’instal·larà per a tots els usuaris.

  Tot i que tens raó en què potser no en totes les distros és eixa ruta. Vaig a afegir-ho a la notícia.

  Gràcies! SaluT!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.