El teu blog de Linux en català

PCMan

PCMan és un administrador de fitxers per a GNOME que, tot i ser semblant al Nautilus (el que ve per defecte), té una característica molt interessant: les pestanyes.

Aquesta característica, ja vista al navegador de fitxers per defecte de KDE, el Konqueror, és potser un dels detalls que més s'han trobat a faltar al Nautilus. A més, PCMan afegeix altres complements com la possibilitat directa d'obrir fitxers en mode superusuari o per exemple obrir-los en mode terminal.

Per altra part, cal destacar que PCMan consumeix prou menys recursos que el Nautilus i es carrega una mica més ràpid. Tot i així, poques més coses interessants té i són moltes les mancances: no permet l'ús d'scripts, no hi ha previsualització i a més la interfície no està prou refinada.

És una alternativa que planteja una millora interessant: les pestanyes. És clar que és difícil que aquest projecte avance molt, però les idees plantejades poden aplicar-se al Nautilus per a properes versions. Existeixen paquets per a totes les distribucions que es poden descarregar des de la pàgina oficial del projecte (també es troba als repositoris d'algunes distribucions).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.