El teu blog de Linux en català

Firefox, endavant

Les darreres xifres presentades per XiTi sobre l'ús de navegadors a Europa durant la primera setmana de juliol mostra un creixement important del navegador de Mozilla.

I és que el Firefox arriba a la quota mitjana del 27,8% en aquesta setmana. Si ho comparem amb la primera setmana de març (fa quatre mesos), l'avenç és de gairebé quatre punts percentuals des del 24,1% (i si ho comparem amb les xifres de fa un any, set punts més).

Durant aquest quatre mesos, l'augment de l'ús del firefox ha sigut impressionant. El país on més es fa servir aquest navegador és Eslovènia, on arriba al 47,9% (avançant des del 44,5%), després es troba Finlàndia amb una quota del 45,4% (+4,1%) i Eslovàquia amb un 40,4% (+5,1%).

L'augment més important s'ha produït a dos països concrets: Hungria, on han augmentat del 27,2 al 39,7% de quota (un 12,5% més) i Irlanda, on han passat del 24,9 al 38,6% (un 13,7% més).

A l'Estat Espanyol l'ús del firefox és discret. Hem passat del 15,7 al 19,1% en quatre mesos, que no és una xifra dolenta, però tot i així, encara ens mantenim a la qua d'Europa. Les pitjors xifres les mostren els Països Baixos, Dinamarca i Mònaco, on no arriben al 16%.

Aquests quatre mesos han suposat un avenç igual a tot l'any passat, sembla que el Firefox tira endavant de forma imparable…

1 comment

    • animarval on 16 de juliol de 2007 at 11:30

    Reply

    Lo important és que no para de pujar. Això no deu deixar gaire tranquils als de IE.
    I sobretot seria important que qui utilitzi Firefox o qualsevol altre de programari lliure, se n’adoni que IE ja no és essencial.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.