El teu blog de Linux en català

FireStarter

 Firestarter és un tallafocs personal lliure que fa servir el sistema (iptables/ipchains) Netfilter que s'inclou al kernel Linux.

Una de les principals característiques és que és senzill de configurar de forma que evita que usuaris que normalment tenen poc (o cap) coneixement sobre iptables, així que és accessible a tothom.

Firestarter es presenta sota una interfície gràfica que permet configurar les regles del tallafocs i d'altres opcions. A més, també monitoritza en temps real tot el tràfic de xarxa del sistema. Permet de forma fàcil fer redireccionament de ports i compartir la connexió a internet i servei DHCP. 

Cal dir que té un assistent de configuració que ens ajudarà pas a pas a configurar-lo d'una manera senzilla i efectiva (i en català).

L'única pega que es pot trobar és que el projecte no es mou des de finals del 2005. Tot i així, no cal menysprear la seua utilitat. Als repositoris d'ubuntu el podeu trobar sense gaire problemes (sudo apt-get install firestarter), hi ha paquets per a suse, fedora, mandriva, debian…

 

1 comment

  1. Reply

    Està bé que es faci conèixer el Firestarter, sinó la gent es creu que pot deixar el seu ordinador sense cap control en els ports perquè té una distro GNU/Linux instal·lada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.