El teu blog de Linux en català

Elive 1.0

Elive és una distribució GNU/Linux basada en Debian preparada per a treballar com a livecd instal·lable. Fa pocs dies es va presentar, després d'uns quants anys de desenvolupament, la versió 1.0.

Elive té com a característica especial l'escriptori que fa servir: Enlightenment. Aquest és l'escriptori que també fan servir altres distros com YellowDog o Puppy Linux, però en aquest cas es tracta de treure el màxim profit de les seus característiques.

Elive permet triar entre els dos escriptoris d'Enlightenment: la versió E16 o E17. Cal dir que són versions prou diferents, doncs l'E17 s'ha reescrit completament. Gràcies a l'ús d'aquest escriptori, Elive està preparada per treballar en ordinadors de rendiment mitjà sense problemes.

Entre els canvis des de la darrera versió, cal destacar els següents: kernel actualitzat a la versió 2.6.18 amb el mòdul Kqemu preparat, suport per lectura/escriptura directe a particions NTFS,  Firefox 2, OpenOffice.org 2, un nou instal·lador gràfic que, a més, instal·la un carregador d'arrencada amb un aspecte bonic…

Us deixem els enllaços de descàrrega i un vídeo on es mostra clarament la seua potència.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.