El teu blog de Linux en català

Kernel Linux 2.6.22

 Linus Torvalds va anunciar ahir la disponibilitat de la versió 2.6.22 del kernel Linux. Aquesta nova versió conté alguns xicotets canvis per arquitectures com ppc, mips o blackfin i unes quantes correccions quant a la part de controladors.

 Aquest kernel s'ha presentat després de dos mesos de desenvolupament i 7 candidates. Les millores internes d'aquest kernel beneficiaran més bé a desenvolupadors que no quant a característiques per als usuaris finals. 

El canvi més important és l'anomenat canvi del component slab allocator, que ja portava uns quants anys al nucli i que no s'havia modificat fins ara. Altres canvis afecten a la pila de protocols de xarxes sense fils, suport firewire i, com ja hem comentat al principi, suport per a les arquitectures Blackfin (present a micros amb DSP integrat).

Sembla que la part que més notarem els usuaris és un nou planificador de processos que permetrà una càrrega més ràpida dels programes. Sempre que es parla del kernel linux, tampoc està malament comentar altres kernels com el BSD, el de Solaris que s'ha alliberat recentment i el sempre curiós HURD.

2 comments

 1. Reply

  Fins quan estarem parlant de HURD com a nucli experimental?
  Ara per ara Linux encara té el beneplàcit del món GNU.
  No sabria dir si val la pena continuar donant expectatives a HURD.

  • Pau on 10 de juliol de 2007 at 12:09

  Reply

  La veritat és que parle d’ell més per “cultureta general” que no pas per donar expectatives.

  No fa molt vaig estar informant-me i semblava que la cosa, tot i que poc a poc, anava endavant. Però van tan poc a poc que sembla que vagen cap endarrere.

  Però sempre és interessant conèixer l’existència d’aquestes “coses”.

  SAluT!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.