El teu blog de Linux en català

Segona alfa de KDE4

El desenvolupament i avenç de KDE4 continua i ahir es va presentar la segona alfa d'un procés que, en principi, culminarà el 23 d'octubre d'aquest any amb l'alliberació de la versió final.

A l'igual que va passar amb la primera alfa, el principal objectiu de l'equip desenvolupador és aconseguir una integració total entre les diferents tecnologies que composen l'escriptori per tal de fer-lo estable i coherent.

Alguns canvis respecte a la primera alfa són els següents:

  • Inclusió d'una nova aplicació anomenada krunner que és una llaçadora d'aplicacions amb un aspecte més maco
  • KControl té ara una nova opció anomenada "System Settings" més avançada per tal de controlar diferents mòduls i altres característiques del nostre sistema
  • Per altra part, el gestor d'arxius Delphin ha estat millorat i té noves característiques

Ara fa un temps es va publicar un calendari al qual comentaven que a partir del 25 de juny el projecte entraria en fase beta. Pel que sembla, porten una mica de retard. Tot i així, el projecte avança. Cal dir que les captures que circulen encara mostren un KDE molt semblat (una mica evolucionat) respecte a la versió 3.

Tot i així, encara que l'aspecte no canvie molt, sí que serà interessant la característica relacionada amb l'estabilitat i eficiència de l'escriptori.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.