El teu blog de Linux en català

Slackware 12.0

Després de 9 mesos de desenvolupament, ahir es va presentar la disponibilitat definitiva d'Slackware 12.0.

El creador d'aquesta distribució, Patrick Volkerding, la descriu com una distribució de Linux avançada, dissenyada amb dos objectius: la facilitat i l'estabilitat com a meta prioritària. Inclou el programari més popular mentre guarda un sentit de tradició proporcionant simplicitat i facilitat d'ús junt al poder i la flexibilitat. Tot i així la realitat és una mica diferent, és un sistema molt personalitzable però ni molt menys orientat a l'usuari final.

Entre les característiques d'aquesta nova versió, cal destacar la inclusió del kernel per deecte 2.6.21.5, KDE 3.5.7, XFCE 4.4.1, Xorg 7.2.0, Apache 2.2.4 amb suport per a Dynamic Shared Object, PHP 5.2.3 així com actualitzacions de les eines d'administració de paquets.

A l'anunci oficial es pot veure una llarga descripció dels canvis d'aquesta nova versió que podeu descarregar des dels mirrors oficials (us deixem els enllaços al final de la notícia). Cal dir, com a cosa curiosa, que Slackware fou la primera distribució GNU/Linux i això li dóna un respecte prou gran (en aquest article del wiki podeu veure un diagrama amb l'evolució de les distribucions).

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.