El teu blog de Linux en català

Moonlight, Silverlight per a GNU/Linux

Fa pocs mesos que Microsoft va presentar Silverlight, una alternativa a l'Adobe Flash que pretén llevar-li part del seu mercat.

Com que Silverlight està implementat sobre .NET, els xics de Mono ja tenen una versió alfa de la seua alternativa lliure: Moonlight, la implementació per a GNU/Linux d'aquesta nova "teconologia".

Aquesta versió es mostrarà a la conferència Mix que es celebrarà a París durant la setmana que ve, tot i que Miguel De Icaza (el que du el projecte de Mono i també el de Moonlight), ha avisat que tot i que Moonlight és funcional i que s'han implementat bé les característiques del de Microsoft, encara li queda passar moltes proves ja que hi ha motes fallades.

Tot i així, considerant que aquest treball s'ha fet -segon ells- en 21 dies, la tasca ha sigut impressionant. Sobretot considerant que amb Flash encara no s'ha aconseguit cap alternativa lliure completament funcional i les que han eixit han trigat anys a tindre versions amb certes característiques (estem parlant de Gnash).

  • PellRoja on 20 de juny de 2007 at 14:55

  Reply

  això de silverlight es com un flash player?

  uique adobe s’ haura d’espavilar.

  • Pau on 20 de juny de 2007 at 15:07

  Reply

  Sí, sastament.

  Si amb el Moonlight es conseguieix una compatibilitat total, llavors crec que el món del programari lliure haurà de fomentar l’ús de Silverlight ja que amb Moonlight podrem visualitzar-lo sense cap problema i a més, “lliurement”.

  • animarval on 20 de juny de 2007 at 20:52

  Reply

  A mi encara no m’ha quedat gaire clar quines semblances té això de Moonlight amb FLASH.
  Suggeriu algun lloc on s’expliqui tot plegat?

  • Pau on 20 de juny de 2007 at 23:34

  Reply

  • animarval on 27 de juny de 2007 at 21:51

  Reply

  Sembla que seria com un Ajax i el Flash, no?
  Però si no ho veig i ho provo no me’n acabo de fer a la idea.
  Suposo que encara és aviat per a valorar-ho.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.