El teu blog de Linux en català

Revisor, construeix el teu propi Fedora 7

Revisor és una eina en mode gràfic que permet crear una imatge personalitzada per a la instal·lació de Fedora 7. 

Amb una interfície gràfica senzilla i intuïtiva, i amb la possibilitat de configurar-lo des de la línia d'ordres i diferents fitxers de configuració, tant usuaris novells com avançats podran posar mans a l'obra per tal de dissenyar el seu propi Fedora 7. 

Les possibilitats d'aquest constructor de distribucions no només permet seleccionar els paquets a incloure al CD/DVD, sinó que també es pot modificar l'aspecte de l'escriptori i canviar algunes coses bàsiques per tal de personalitzar encara més el producte final.

Cal dir que això no és una cosa nova, des de gNewSense (des que es va presentar) es permet la possibilitat de crear la nostra pròpia distribució basada en Ubuntu. A més d'aquestes hi ha moltes més. La idea no està malament ja que, per exemple, a les escoles es pot crear una distribució basada en Fedora 7 per afegint-li els paquets necessaris per a l'educació i modificant l'aspecte per tal de fer-lo més juvenil.

Revisor es troba dins de Fedora i per instal·lar-lo només cal teclejar a la línia d'ordres (a Fedora): yum install revisor

 

  • Joan on 18 de juny de 2007 at 11:53

  Reply

  Hola,

  Saps si existeix alguna cosa semblant per Debian i que no sigui Ubuntu?

  • Pau on 18 de juny de 2007 at 19:11

  Reply

  Sí que existeix. De fet, l’enllaç que hem posat és per fer això precissament (el de gnewsense).

  Està basat en Ubuntu, així que és el que demanes… Em sembla que hi ha una altra eina que es diu “instalux”, però encara no l’he provada.

  SAlut!

  • Pau on 19 de juny de 2007 at 06:40

  Reply

  Ostres!! He tornat a llegir el teu comentari i havia entès “alguna cosa per Debian o Ubuntu” quan realment havies dit “per a Debian i que no siga Ubuntu”.

  Perdó… perdó… Mira’t això:

  http://linuxbcn.homeip.net/ca/node/276

  • Dirac on 19 de juny de 2007 at 10:20

  Reply

  Gracies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.