El teu blog de Linux en català

Gnash 0.8

Si ahir parlàvem de Moonlight, l'alternativa lliure del que serà el "Flash de Microsoft" (Silverlight), el dia 11 es va alliberar la versió Gnash 0.8 amb importants avenços.

Gnash és el reproductor lliure de vídeos i animacions flash (.swf) del projecte GNU que va anunciar la disponibilitat de la versió 0.8.0 fa pocs dies. Una versió que funciona a GNU/Linux, qualsevol sistema BSD, PowerPC, amb arquitectures de 64 bits i quasi qualsevol cosa que tinga font d'alimentació i processador.

Gnash ja pot reproduir vídeos del Youtube i Lulu.tv (entre d'altres), i amb només aquesta característica ja és possible deixar a una banda el reproductor privatiu d'Adobe i començar a navegar lliurement per Youtube sense problemes. Altre característiques són:

  • Actualitzada la màquina de renderitzció per a la visualització de pel·lícules
  • S'ha afegit un depurador de fitxers flash
  • Nova interfície FLTK2
  • Suport de totes les característiques d'SWF 7
  • Suport parcial de SWF 8.5 i classes ActionScript2

Ja existeix un paquet de descàrrega que podeu compilar amb aquestes instruccions. Cal dir que l'hem instal·lat i tot i que comença a carregar els vídeos, finalment no s'han pogut visualitzar. Potser siga a causa de les opcions de compilació (hi han moltes a tenir en compte i és complicat esbrinar-ne quines calen i quines no).

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.