El teu blog de Linux en català

OpenSUSE 10.3 Alfa 5

Ahir es va anunciar la disponibilitat de la cinquena alfa d’OpenSUSE 10.3, que tindrà versió final allà per l’octubre.

Aquesta nova alfa ha sigut una depuració de l’anterior per tal d’anar llevant dependències innecessàries amb la mirada en crear sistemes una mica menys pesats i recarregats (cosa de la qual SUSE sempre ha pecat). Entre els canvis respecte a l’anterior alfa, aquesta versió inclou el quart candidat a Kernel Linux 2.6.22, OpenOffice.org 2.2.1rc3, Emacs 22.1, glibc 2.6 i altres canvis que podeu veure a la llista completa de canvis.

La versió es presenta en dos formats: o bé cd’s amb GNOME o KDE respectivament que instal·len un sistema mínim. Encara no es presenta el liveDVD tot i que comenten que es pot crear a nivell personal. Cal destacar altres canvis dels quals ja vam parlar i que inclourà aquesta versió com és el suport per a PS3, GNOME 2.18.1, l’instal·lador des de windows “Instlux” així com la inclusió de les fonts svn de KDE4.

Els desenvolupadors demanen als usuaris que descarreguen aquesta versió i que vagen provant-la per tal d’anar corregint els errors que puga contindre. Nosaltres us deixem ací aquesta versió per si voleu provar-la.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.