El teu blog de Linux en català

The Linux Code

The Linux Code és un documental que es va gravar ara ja fa uns anys al qual es conta la història i evolució de GNU/Linux amb entrevistes a diversos personatges i gurús del programari lliure.

Aquest documental va ser emès a "La 2" i des d'aleshores s'ha difós pels p2p i altres medis. El valor d'aquest documental és molt important ja que mostra clarament què és el programari lliure i quina és la seua finalitat. Tot i que és possible que molts de vosaltres ja l'hageu vist, possiblement d'altres no ho heu fet i ací el posem -ha d'ésser en castellà ja que mai es va traduir al català-.

Existeixen alguns documents que tots hauríem de llegir per entendre bé què és el programari lliure, entre ells, el llibre de recull de conferències de Richard Stallman: Programari Lliure, Societat Lliure (traduït al català i descarregable). També seria recomanable llegir Al principi hi hagué la línia d'ordres de Neal Stephenson, així com Cultura Lliure de Lawrence Lessig.

Al principi també vam posar ací els vídeos de l'entrevista a Richard Stallman que li va fer la Mònica Terribas als que també és recomanable pegar-los una ullada. Ara us deixem amb el documental "Código Linux" en castellà.

3 comments

  • Gerard on 13 de juny de 2007 at 22:45

  Reply

  No m’ha agradat gaire… diuen frases com: Hi ha gent que prefereix Linux sobre Gnome. ( Referint-se a que hi ha gent que no vol escritori gràfic ). A part de que no parlen gens de Richard M. Stallman, que és realment el creador d’aquest mon. Com diu ell: ” L’únic sistema es GNU i Linux és un dels seus nuclis “.

  Com es pot veure Linus no es pot dir que segueixi gaire fidelment la filosofia del software lliure, a diferència de Stallman, que si llegiu la seva biografia us adonareu de que ell si que és el “Déu”.

  Suposo que és antic aquest documental, però s’auría de documentar millor, encara que per entendre que és el Software lliure, està molt be.

  Per cert, genial blog!

  • Pau on 13 de juny de 2007 at 23:53

  Reply

  Sí que és ja una mica antic, però sempre ha estat un bon documental. Per això també he posat els enllaços als llibres d’Stallman, Lessing i Stephenson: GNU/Linux és només una part d’allò que anomenem Coneixement Lliure, que és realment el més important de tot.

  • animarval on 14 de juny de 2007 at 11:13

  Reply

  Jo sempre recomano llegir “Programari Lliure, Societat Lliure” a qui vulgui saber què és el programari lliure. Per mi, Linux podia haver sigut com qualsevol altre sistema operatiu, el que el va fer diferent és GNU.
  Richard Stallman… Ja s’ha convertit en una de les veus que han aconseguit influir en la manera d’entendre sobre tot el que significa “llibertat” i “compartir”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.