El teu blog de Linux en català

Emuladors a GNU/Linux

GNU/Linux compta amb una bona quantitat d'emuladors de consoles de 8 i 16 bits, de jocs de recreatives i de màquines més actuals (fins i tot la PS2 i Nintendo 64). 

Fen un llistat de les consoles que es poden emular, podem destacar la mítica GAME BOY, la NINTENDO, ATARI LYNX, MASTER SYSTEM i GAME GEAR, NEO GEO POCKET, MEGA DRIVE, SUPER NINTENDO, PC ENGINE, NEO GEO, GAME BOY ADVANCE, PLAYSTATION, NINTENDO 64 i la PLAYSTATION 2. També hi ha emuladors de recreatives amb jocs tan mítics com Final Fight o Pang.

En general, aquests emuladors ja no necessiten equips super-potents i es poden instal·lar i fer funcionar sense gaire problemes. Normalment hi ha un motor bàsic i les anomenades ROM'S que són els jocs. A continuació teniu un resum de diferents consoles i els emuladors que les emulen:

 Els emuladors de recreatives compten la gran majoria amb versions natives per a GNU/Linux (cosa que no passa amb els emuladors de consoles). La instal·lació i posada en marxa de cada emulador requereix en alguns casos pocs minuts, en altres casos, alguns minuts més. La part més complicada potser trobar les ROM's per poder jugar (google sempre és una gran ajuda).

Al wiki volem anar fent articles de com instal·lar i posar en funcionament cada un d'aquests emuladors.

 

 

3 comments

  • Mornaran on 13 de juny de 2007 at 07:53

  Reply

  Vaja, mira que l’altre dia estava buscant emuladors per internet i no va haver manera de trobar-ne ningun… Vaig a veure que tal funcionen

  • Bartiki on 13 de juny de 2007 at 08:18

  Reply

  Y de Dreamcast no hay?

  • Pau on 13 de juny de 2007 at 10:34

  Reply

  Doncs pensava que no hi havia, però acabe de veure que sí que hi ha:

  http://www.dc-france.com/wiki/dcemu

  Ara el pose al llistat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.