El teu blog de Linux en català

Menús per a GNOME i KDE

Tant GNOME com KDE, des de fa molt de temps, no han canviat pas l’aspecte dels menús d’aplicacions. Tot i que en la senzillesa trobem el gust, a la llarga aquests menús ja no tenen res d’innovador i el seu aspecte deixa molt a desitjar en comparació no amb el menú de Windows Vista, sinó que també els menús de l’XP ja tenia una mica més d’estil (ja, això és discutible).

La qüestió és que, tot i que ara ja fa un temps que s’han desenvolupat i alliberat nous menús d’aplicacions per a GNOME i KDE, les versions que han anat eixint no els han afegit i s’han mantingut en la seua línia de funcionalitat. Canviar el menú realment és una cosa seriosa, s’ha de trobar la disposició correcta per tal de que els usuaris no sofrisquen el canvi.

Ací volem presentar-vos alguns menús alternatius (tres en concret) que s’han fet per a GNOME i KDE (un i dos respectivament). Comencem.

KBFX és una alternativa al menú clàssic de KDE. La primera característica visible és que el botó de menú de KDE és prou diferent i personalitzable. Després, el menú relativament semblant al menú de Windows XP però amb algunes modificacions i una mica més vistós. Té un quadre de cerca que és prou útil, la imatge personalitzada de l’usuari (això sí que és calcat de l’xp) i té els típics control d’engegar/aturar l’equip, els menús per accedir a les aplicacions, etc. És molt personalitzable, hi ha models molt diferents.

Kickoff és l’alternativa desenvolupada per OpenSUSE per al menú de KDE. L’estructura i la idea ja és diferent que kbfx, el fi ja no és la semblança amb el menú de Windows XP, sinó que el concepte és diferent. S’han introduït diferents camps diferenciats per pestanyes, l’aspecte s’ha cuidat prou i l’estabilitat i navegació és més fluida que amb kbfx. Tot i així, no arriba a ser del tot còmode navegar pel menú ja que s’han de pegar moltes voltes per arribar allà on volem.

Slab també va estar desenvolupat per Novell per a la versió comercial de SuSE. Aquest menú és prou més útil i està millor disposat que els altres dos. No té uns colors tan vistosos, però les eines de les que disposa a un simple clic el fan fàcil de fer servir amb un aspecte agradable. D’entrada té aplicacions preferides a les quals s’accedeixen directament, el problema ve quan es vol accedir a altres aplicacions: ens fa obrir una finestra on ix un menú amb totes les aplicacions. És bonic, però ja no és fàcil trobar cada aplicació i això de que s’obra una nova finestra no té molt de sentit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.