El teu blog de Linux en català

Presentat EyeOS 1.0

EyeOS és un entorn d'escriptori de codi obert (i lliure) en format web. Realment es podria dir que és un Sistema Operatiu amb el qual es pot treballar des de qualsevol navegador web. És un projecte iniciat l'agost del 2005, per un grup de joves programadors d'Olesa de Montserrat.

Per una part, existeix la possibilitat de provar-lo i fer-lo servir des del mateix servidor del projecte oficial. Però el que té d'especial aquest projecte és que EyeOS es pot descarregar i instal·lar-lo al nostre propi espai web de forma que dins del nostre domini la gent puga obtindre un escriptori virtual. El sistema bàsic està proveït d'algunes aplicacions d'oficina i de GPI. Existeix, a més, una gran base de programes que es poden consultar i instal·lar des de eyeApps.org i al servidor públic.

Tothom pot col·laborar y ampliar-lo. Les possibilitats d'aquest tipus de sistemes web són molt grans: es pot tindre un ordinador virtual al qual es pot accedir des de qualsevol ordinador amb internet. Podem desar els nostres arxius (es desen al mateix servidor de l'eyeOS), recuperar-los en qualsevol moment i descarregar-los als nostres ordinadors. EyeOS és un concepte innovador -ja hi ha altres projectes semblants- i en continu desenvolupament.

 A més, aquest servei destaca per posseir una fortes mesures de seguretat com són l'ús de tallafocs, així com una neteja mensual d'arxius com a mesura preventiva per si s'ha infiltrat algun codi maliciós.

La versió 0.9 estava en català, la 1.0 no trigarà gaire. Des de la seua pàgina (i l'enllaç que us posem) podeu provar-lo.

1 comment

    • animarval on 5 de juny de 2007 at 10:25

    Reply

    Vaja, com a millorat l’EyeOs. Pensa que vaig estar provant les primeres versions… Ha millorat moltíssim.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.