El teu blog de Linux en català

Presentat Fedora 7

Fa només algunes hores s'ha presentat la versió final de Fedora 7, una nova versió que com a canvi curiós, ja no es diu Fedora Core. Han llevat això de "core" i han deixat Fedora a seques.

Aquesta versió es destaca per tot un seguit de característiques enfocades al correcte -i estable- funcionament com a estació de treball. El suport per a xarxes sense fils sembla que ara funcionarà perfectament (s'han inclòs tots els drivers i mòduls necessaris); també està disponible KVM, la màquina de virtualització del kernel; com van prometre, el sistema init d'arrencada s'ha modificat per tal d'aconseguir un inici ràpid així com modificacions que permetran el canvi ràpid entre usuaris.

Quant a versions de paquets, Fedora 7 inclou GNOME 2.18 i KDE 3.5.6, el Kernel 2.6.21 (amb una bona quantitat de millores), GCC 4.1, OpenOffice.org 2.2, etc. Podeu veure totes les millores a la pàgina de notes de la versió. 

Cal destacar la inclusió dels drivers lliures d'NVIDIA nouveau, dels quals vam sentir parlar ara fa uns mesos i fins ara no s'havia dit res més. S'haurà de veure el seu funcionament.

2 comments

  • PellRoja on 6 de juny de 2007 at 11:15

  Reply

  drivers lliures d’ nvidia?

  • Pau on 7 de juny de 2007 at 16:33

  Reply

  Això diuen. Jo he començat a descarregar-lo ara per veure si és veritat… jeje

Deixa un comentari

Your email address will not be published.