El teu blog de Linux en català

Firefox 2.0.0.4 i 1.5.0.12

Han eixit dues noves revisions del navegador web Firefox, tant per a la branca 2.0 com per a la 1.5, que estan centrades principalment en la correcció de bugs. Ha trigat 15 dies més de la data que inicialment s'havia previst.

El nombre d'errors que s'han corregit arriba aquesta vegada als 100. Cal destacar que la versió 1.5.0.12 serà la última alliberada per a la branca 1.5 i, per tant, es recomana als usuaris que comencen a migrar a la branca 2.0.

Ha hagut un problema relativament seriòs a la versió 2.0.0.3 que ha fet que la cuarta revisió isquera una mica amb més urgència. I és que, com informen a Kriptòpolis, existeix un error de validació en entrada d'usuari que radica en l'ús de resource:// amb caràcters codificats.

Per exemple, una direcció com resource://gre/greprefs/security-prefs.js permetria accedir a la configuració de seguretat de Firefox sota Windows. En principi Mozilla tenia un mètode per evitar aquesta vulnerabilitat, però amb certs caràcters, el forat era inevitable. A GNU/Linux el problema era gairebé el mateix.

 Les versions per a les diverses distribucions no trigaran gaire en estar disponibles mitjançant els gestors d'actualització. Tot i així, us deixem els enllaços de descàrrega.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.