El teu blog de Linux en català

Firefox i GNU/Linux a la xarxa

Des del W3Counter, es presenta cada cert temps un informe sobre l'ús de navegadors, sistemes operatius, resolucions, països, etc., a la xarxa. 

Aquest mes disposem d'algunes dades significatives quan a l'ús de navegadors, i és que el Firefox està a punt d'arribar al 25% de quota: es queda amb un 24,82% (de fet, si contem Mozilla, supera la barrera del 25%). És a dir, al juliol de l'any passat el firefox arribava al 12,93% de quota, així que gairebé ha doblat la seua presència. Mentrestant, l'Internet Explorer redueix la seua quota des del 83,05% del juliol passat 66,36%. Pràcticament la diferència és els usuaris que ha guanyat el Firefox. En tercer lloc està el Safari, i més enllà el navegador Opera.

Per altra part, hi ha una dada sobre sistemes operatius que ja no és tan bona. I és que GNU/Linux, pel que diuen les estadístiques, només arriba a 1,21% mentre que Windows arriba gairebé al 90%. Si ens guiarem per les estadístiques de SomGNU, veuríem que la cosa no concorda gens ni mica (ací podeu vore estadístiques de navegadors que feu servir i els sistemes operatius).

El programari lliure continua fent camí.

  • animarval on 30 de maig de 2007 at 21:09

  Reply

  Jo encara utilitzo el IE rarament quan alguna web no va amb Firefox. Potser per això Firefox no acaba sent el navegador usat 100% per la gent.

  Per cert, amb el Vista, el Firefox i el Thunderbird funcionen a la perfecció, sembla que van fer bona feina els de Mozilla en la seva visita a Microsoft.
  Com a compensació per cedir que mon pare comprés un ordinador nou amb Vista, he instal·lat Ubuntu al portàtil d’un amic. Espero que San iGNUncio em perdoni.

  • Pau on 31 de maig de 2007 at 16:21

  Reply

  Això sempre està bé. Jo estic toquetejant al meu voltant per tal de que la gent tinga openoffice i firefox als seus ordinadors.

  I allà on puc, ubuntu.

  • Eduard on 31 de maig de 2007 at 20:10

  Reply

  Aquí la cosa també és diferent
  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

  • animarval on 31 de maig de 2007 at 20:47

  Reply

  Jo ja faig que la gent es passi a OpenOffice. Sempre funciona l’excusa de que com que piratejar (que no se’l compra quasi ningú) el MOffice és delicte… passa’t a OpenOffice.
  I amb el MO2007 encara ha sigut més fàcil, perquè és tant futurista que la gent troba més familiar els menús de l’OpenOffice.

  • Pau on 1 de juny de 2007 at 07:16

  Reply

  Sí que són diferents les dades d’eixe enllaç, la diferència és considerable. Quin se suposa que és més exacte?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.