El teu blog de Linux en català

OpenSUSE 10.3 Alfa 4

L'equip d'OpenSUSE està treballant dur en la nova versió 10.3 que eixirà a l'octubre -més o menys quan isca l'Ubuntu 7.10-.

Fa un parell de dies es va anunciar la quarta alfa que porta unes quantes novetats interessants com el suport per a PS3, el kernel 2.6.21 i alguns canvis a l'arrencada que ara la fan prou més ràpida (aquest tema de l'arrencada a GNU/Linux sembla que està en el centre de debat últimament). 

Des de l'equip de desenvolupament es demana als testers que comproven el funcionament de libata per a dispositius IDE per una part, que comproven també el correcte funcionament d'instlux (l'instal·lador que ho fa tot des de windows i sense haver de preocupar-se de particionar) i també que testejen l'OpenOffice.org 2.2 que s'ha inclòs en aquesta versió.

Com a principal característiques de la versió, cal destacar:

  • Instal·lació mitjançant Instlux
  • S'ha eliminat zmd de la distribució
  • OpenOffice.org 2.2
  • GNOME 2.18.1
  • Suport per a PS3
  • Kernel Linux 2.6.21 amb pedaços del AppArmor
  • Millores a l'script d'arrencada que el fan més ràpid
  • Inclusió de KDE4svn a les fonts inestables

 La llista completa de canvis la podeu veure ací. Ja està disponible la descàrrega d'aquesta versió per a tots aquells que vulguen provar-la -tot i que ja se sap que les alfes no són versions per provar-.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.