El teu blog de Linux en català

Alguns jocs interessants

Per a aquells que sempre han estat grans amants dels jocs, GNU/Linux mai ha aconseguit oferir una bona alternativa. Ja se sap que la causa no és pas falta de recolzament de la comunitat, sinó la seua limitació quant a recursos i que, en general, la gent que tira GNU/Linux endavant són més programadors que no pas dissenyadors. Per altra part, per descomptat, també trobem el desinterès de les companyies de videojocs.

Tot i així, hi ha companyies que sí que, d'una forma o altra hi participen en el desenvolupament de jocs per a GNU/Linux (tot i que no GPL) com World of Padman o Neverwinter Nights (la llista és ben llarga). El que ens interessa, però, són els jocs lliures que d'una o altra forma van fent-se pas a GNU/Linux.

Entra aquests jocs podríem parlar de:

I una llista molt i molt llarga. Més endavant procurarem fer un article al wiki amb els principals jocs lliures per a GNU/Linux. I ja que es parla d'això, en Jesusda va fer una presentació prou bona de jocs a GNU/Linux (segur que si fan jornades a les vostres localitats un dia el trobareu).

El món dels jocs a GNU/Linux encara ha d'avançar, però actualment ja tenim un bon grapat d'opcions i jocs divertits per triar. Un dels que més criden l'atenció és el mod BFP per a l'OpenArena del que us deixem un vídeo:

 

    • PellRoja on 14 de maig de 2007 at 22:53

    Reply

    Aixo es el goku no? com es diu aquest ultim joc, per buscar-lo?

    • Shard on 14 de maig de 2007 at 23:37

    Reply

    Hola!

    Sóc un aficionat a la fotografia que recentment he passat al món del Soft Lliure. Em fa molta il·lusió trobar webs amb continguts sobre el tema en català.

    Ànims i endavant!

    • Pau on 15 de maig de 2007 at 06:37

    Reply

    Hola Shard

    Si t’interessa el disseny a GNU/Linux, et recomane passar-te per la pàgina de Jesusda que comente a l’article.

    Jo he parlat amb ell, és dissenyador gràfic -la seua professió- i només ho fa amb programes lliures.

    http://www.jesusda.com

    Per altra part, si necessites cap ajuda o consell sobre programes d’edició, també pots preguntar-nos -tot i que les respostes seran limitades… jeje-

    SaluT!

    • simkin on 16 de maig de 2007 at 22:31

    Reply

    Ep, el Transport Tycoon és tot un clàssic, hi ha resemblances amb el SimCity, però fa molts anys que la saga Tycoon (i clònics) tenen un nom propi en el nom dels videojocs; no està bé definir-lo com “un clon del SinCity”. Això ho seria el LinCity 😉
    Tampoc no està bé fer menció d’un dels jocs GPL més important fins a la data: La Batalla per Wesnoth, que a més a més està en català (no al 100%).

    La veritat es que n’heu comentat uns quants que ni coneixia, però se n’ha quedat un bon grapat [happypenguin.org] pel camí.

    Passeu-ho bé jugant 🙂

    • Pau on 16 de maig de 2007 at 23:09

    Reply

    És clar. Realment la pretensió no era fer un llistat de tots els jocs lliures. Això ja ho faré al wiki on ja he començat l’article (prou buit per ara). Poc a poc:

    http://wiki.somgnu.cat/index.php?title=Jocs_a_GNU/Linux

Deixa un comentari

Your email address will not be published.