El teu blog de Linux en català

KDE 4.0 Alfa1

Avui mateix s’ha alliberat la primera alfa de KDE 4.0. Aquesta es considera una versió bàsica de conjunció de totes les noves tecnologies que s’hi implementaran.

Allò que destaca d’aquesta versió que ha vist la llum és la inclusió del tema gràfic Oxygen; la inclusió d’un nou framework per programar aplicacions que afegeix una nova i millorada integració amb el maquinari i el sistema multimèdia fent servir Solid i Phonon i un seguit noves aplicacions que es centren en millorar l’ús de l’escriptori amb Dolphin (gestor d’arxius) o Okular (visor de documents).

D’ara endavant es tractarà d’anar donant forma i anant integrant aquestes tecnologies amb les diferents aplicacions de l’escriptori. Més tard, es començarà amb la tasca de donar forma a l’escriptori (arribarà a ser com les idees que s’han anat veient al llarg d’aquests darrers mesos?).

S’ha publicat un calendari d’alliberaments i es preveu que la versió final isca a l’octubre d’enguany. També s’ha fet una guia visual amb el treball que s’ha fet fins ara -realment no arriba a ser molt sorprenent-. Us recordem que fa un parell de setmanes va eixir un cd basat en SuSE amb una versió pre-alfa de KDE4 que paga la pena provar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.