El teu blog de Linux en català

UbuntuStudio 7.04

Ubuntu continua al front de les novetats al món GNU/Linux (estem ubuntejats). Ja es va parlar fa uns mesos del projecte que estava en desenvolupament amb la finalitat de crear una distribució multimèdia i amb eines gràfiques, de vídeo i so que fora base per a dissenyadors i demés treballadors de so i vídeo. Avui s’ha presentat UbuntuStudio 7.04, reuneix tot un seguit de programari dedicat al disseny que no és pas menyspreable:

Aplicacions de vídeo…

Aplicacions de so…

Aplicacions gràfiques…

 • Pitivi
 • Cinepaint
 • Kino
 • StopMotion
 • DVgrab
 • ffmpeg
 • Audacity
 • Ardour
 • Hydrogen
 • Jack
 • Denemo
 • Beast
 • Inkscape
 • Blender
 • Gimp
 • Scribus
 • Enblend
 • Yafray

Hi ha paquets com per exemple Cinelerra que s’han deixat fora dels repositoris (ells mateixos ho comenten, ja es veurà si els afegeixen o no). Tots aquests programes estan sota la base d’una Ubuntu 7.04, o siga, que realment s’està oferint una distro prou potent i amb la seguretat de que tindrà un desenvolupament i suport estables -amb Musix en aquest punt hi havia alguns problemes-.

Ja està disponible per descarregar en versió DVD de 860 MB i només per a plataformes x86. Ací baix us deixem alguns enllaços interessants.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.