El teu blog de Linux en català

Kompozer, hereu d'NVU

Kompozer és un editor de pàgines web basat en WYSIWYG (allò que veus és allò que es té) i que és un fork d’NVU que, sembla, no s’està movent molt.

A Kompozer se’l considera com el successor no oficial d’NVU que inclou una sèrie de correcció d’errors i on s’ha afegit alguns pedaços per part d’usuaris molt actius dels fòrums oficials d’NVU per tal de continuar amb el seu desenvolupament. Aquest sucedani d’NVU encara no està traduït al català (hauríem de preguntar-nos si l’equip de softcatalà s’hi posarà).

Les característiques són les mateixes que les d’NVU: és un programa com el Dreamweaver per editar i crear pàgines web de forma fàcil i senzilla, gairebé com si treballàrem amb un document de l’OpenOffice.org amb taules, imatges i formatació. Per exemple, la web de la tira de bilo i nano de SomGNU està modificada a partir de l’original (de PuntBarra) amb Kompozer. Treballar amb ell és senzill i intuïtiu.

Hi ha paquets de descàrrega tant per a Windows, MacOSX i GNU/Linux. Les traduccions que ara hi ha disponibles només arriben fins al castellà, res de català. Ací baix us deixem els enllaços de descàrrega.

3 comments

  • animarval on 10 de maig de 2007 at 10:07

  Reply

  No m’ha acabat mai de fer el pes l’NVU. El Frontpage de Microsoft acaba sent més senzill.
  I comparar-lo amb el Dreamweaver… No sé, li faltaria encara molt.

  Tot i això conèc gent que el fa servir i li serveix, jo em quedaria amb BlueFish. M’agrada tenir controlat el codi HTML.

  • Pau on 10 de maig de 2007 at 10:42

  Reply

  Home, el principal avantatge és que és un programa lliure que permet fer, més o menys d’una forma senzilla, una pàgina web bàsica.

  El bluefish no l’he provat… és també del tipus WYSIWYG?

  • Batman on 14 de maig de 2007 at 23:01

  Reply

  El Kompozer esta molt be per a principiants pero per dissenyar en plan professional el Linux encara
  te molta feina a fer.
  I es que la ultima versio del Kompozer crec que ja fa mes d’un any que va sortir, i el NVU com
  ara dos, no sembla que hi hagi gaire gent treballant en el projecte.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.