El teu blog de Linux en català

Gentoo Linux 2007.0

Després d’un llarg període de temps, l’equip desenvolupador de Gentoo Linux ha presentat la versió 2007.0.

Gentoo Linux és una de les distribucions més estables que hi ha i que permet als usuaris controlar el sistema molt més enllà que no pas altres distribucions. La seua principal característica és que qualsevol programa de Gentoo Linux està sempre compilat per a l’arquitectura concreta amb que es treballe. Així s’aconsegueix programes més ràpids i estables.

Amb nom en code Secret Sauce,  s’ha presentat la versió 2007.0 amb la inclusió de paquets com GNOME 2.16.2, KDE 3.5.5, Xfce 4.4, Mozilla Firefox 2.0.0.3, OpenOffice.org 2.1.0 i el kernel 2.6.19. A l’igual que s’està fent amb altres distribucions, Gentoo Linux en la seua versió de 64bits ofereix una sèrie de llibreries de 32bits que permetran donar suport a aquells programes que no suporten els 64bits.

Podeu obtindre més informació des de la nota de premsa que han penjat a la seua web o bé des dels fòrums de Gentoo. Cal dir que Gentoo és una de les distribucions més “educatives” quant a que l’usuari que s’hi llença, aprèn aspectes molt interessants sobre el funcionament intern d’un sistema GNU/Linux. Aquesta versió es presenta tant en LiveCD que també permet la instal·lació.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.