El teu blog de Linux en català

Debian GNU/Linux 4.0

Juntament amb el llançament de la sisena revisió de la Debian Sarge, s’ha fet l’anunci de l’alliberament de Debian GNU/Linux 4.0. L’anunci l’ha fet Alexander Schmehl i és el resultat de més de 18 mesos de desenvolupament en una versió final que inclou més de 18.200 paquets de programari i suporta oficialment 11 arquitectures diferents (incloent la PS3).

Aquesta nova versió inclou una nova interfície gràfica d’instal·lació prou avançada i permet la instal·lació tant des dels comuns cd’s i dvd’s com memòries usb o disquets. Debian GNU/Linux 4.0 ve amb suport per a particions encriptades preparades per ser utilitzades i ha sigut traduïda a 58 llengües.

Entre els paquets que composen aquesta versió, cal destacar el kernel Linux 2.6.18, KDE 3.5, GNOME 2.14, XFCE 4.4 i l’escriptori GNUstep 5.2; Xorg 7.1, l’OpenOffice.org 2.0.4, Iceweasel (la versió mod del firefox), Icedove (mod del Thunderbird) i l’Iceape (mod del Seamonkey), així com altre com el GIMP en la seua versió 2.2.13, Apache 2.2.3, i Python 2.4.4 i 2.5 (com ja hem comentat, més de 18.200 paquets en total).

Els nom de Debian actualment provenen de la pel·lícula de dibuixos animats “Toy Story” i el nom en codi Etch es correspon amb l’Etch a Sketch (la típica pissarra que sempre hem utilitzat de xiquets per jugar).

Ja està disponible per descarregar, també podeu veure la llista de canvis.

3 comments

  • Terrict on 9 d'abril de 2007 at 11:32

  Reply

  es cosa meva o es tenen que descarregar 20 cds?

  • Pau on 9 d'abril de 2007 at 12:55

  Reply

  A debian sempre han fet el mateix. Pots descarregar-te el primer cd que du el sistema base i després la resta són paquets de programari (supose que per a gent que no tinga internet de banda ampla o coses semblants).

  • lluiski on 9 d'abril de 2007 at 20:02

  Reply

  ooole un 10 per la debian 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.