El teu blog de Linux en català

Puppy Linux 2.15 "Community"

Fa dos dies vam anunciar l’alliberació de Damn Small Linux, una distribució prou lleugera per treballar en equips antics.

Doncs Puppy Linux, segons paraules de DiabloRojo (que ens ho comenta a la notícia anterior), “Puppy Linux és una distribució tan bona com DSL, amb el kernel 2.6.X però igualment lleugera per a Pentium II”. Amb una mida de 131mb i amb una base de programari prou gran, potser Puppy Linux és més recomanable que DSL per a equips que siguen menys potents (clar que fins Pentium II).

Pot treballar amb els escriptoris, XFCE, KDE o el mateix enlightenment (actualment treballa amb ROX). És considerada com una distribució estable i ràpida que es carrega en memòria en un temps rècord des del cd o qualsevol altre dispositiu. Entre el programari que du inclòs caldria destacar:

 • Kernel 2.6.16
 • Perl 5.8.0
 • ROX 2.5
 • Navegador Mozilla SeaMonkey
 • Inclou Inkscape i GParted
 • AbiWord (també inclou extensions per tal d’instal·lar l’OpenOffice.org)

A més dels programes bàsics, es poden instal·lar moltes més aplicacions incloent el Firefox, Blender, Java, Flash… La versió actual, alliberada fa dos dies, és la 2.15 “Community”. Podeu veure l’anunci del llançament, ja està disponible per descarregar.

3 comments

  • xadap on 7 d'abril de 2007 at 11:46

  Reply

  ai quina por fer anar blender en un P II…
  quan tenia 266Mhz necessitava 25minuts per renderitzar una pel·lícula de menys de 60s…

  • DiabloRojo on 8 d'abril de 2007 at 17:34

  Reply

  Parece que el servidor que anuncias tiene problemas, ¿por las peticiones?, ¿un exito de descargas?.

  Podeis utilizar este: http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/puppylinux/

  Pero para bajar las Expansion Packs, habra que esperar a que funcione los que indica en la seccion Downloads del anuncio oficial o cambie los servidores.

  Un saludo.

  • DiabloRojo on 20 de maig de 2007 at 08:53

  Reply

  Buenos dias a todos.

  Lo prometido es deuda, ya ha salido la nueva version de Puppy Linux 2.16 con importantes novedades: soporte para unionfs, aufs, ntfs, etc….

  En el anuncio oficial donde teneis los enlaces para leerlos: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=18203

  Es una nueva version, la 2.15CE estaba basada en la 2.14 pero con numerosos extras (firefox, OpenOffice, etc..) aportados por la comunidad que solo sale de vez en cuando, agrupado en versiones llamadas x.xxCE. Los extras son instalables en la nueva version.

  Un saludo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.