El teu blog de Linux en català

Damn Small Linux 3.3

Damn Small Linux és una distribució enfocada als equips que tenen molt poca potència.

Amb una mida de 50mb, DSL pot executar-se des de LiveCD’s, des de pens usb, des del mateix windows… Inicialment va ser desenvolupada per tal de testejar equips antics. Davant dels bons resultats que es van obtindre, es va començar amb un desenvolupament que ha convertit a aquesta distribució en una de les més utilitzades per a equips antics (actualment fins un 486 amb 16mb de RAM).

La distro porta tot allò que es considera bàsic per a poder treballar bé amb un sistema operatiu: XMMS (per escoltar música i vídeo), un client FTP, el navegador web Dillo, full de càlcul i processador de textos (Ted), editors d’imatges (Xpaint), visor de fitxers pdf (amb Xpdf), client de correu, escriptori remot (amb VNCviewer), suport per a USB, pcmcia, calculadora, etc.

Com a gestor de finestres, DSL utilitza Fluxbox i JWM que, tot i que no són la cosa més bonica del món, permeten que tot això funcione a la perfecció. Els canvis d’aquesta nova versió podeu veure-los al fòrum oficial. Ací vos deixem la descàrrega de les diferents versions.

    • Tolkar on 5 d'abril de 2007 at 20:14

    Reply

    Bonisim! M’encante aquesta distro, per equips antics per mi la millor…

    • DiabloRojo on 6 d'abril de 2007 at 17:49

    Reply

    Una magnifica distribuccion para instalarlo en el disco duro de un portatil muy antiguo: 486 o Pentium, tambien sirve en un pendrive usb.

    Otra distribuccion tal buena como esta es Puppy Linux, con el kernel 2.6.X, pero igualmente liviana, par Pentium II, donde acaba de publicar la noticia de su ultima version CE, aportado por la comunidad de puppinistas.
    http://puppylinux.org/wikka/CommunityEdition

    • Pau on 6 d'abril de 2007 at 18:13

    Reply

    Pues le echaré un ojo y a ver si hacemos un pequño artículo en el wiki sobre distribuciones ligeras para ordenadores antiguos.

    • DiabloRojo on 8 d'abril de 2007 at 17:23

    Reply

    Ya lo he visto 😉

    Por cierto, la DSL tiene otra version similar pero con el kernel 2.6.X y GTK2 que esta en fase BETA se llama DSL-N, parece que promete mucho.
    http://www.damnsmalllinux.org/dsl-n/

    Cuando salga la oficial te lo notificare.

    Un saludo.

    • Pau on 9 d'abril de 2007 at 19:29

    Reply

    Pues te lo agradeceré. Estas distros siempre es bueno ir conociéndolas para conseguir buenos resultados en ordenadores antiguos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.