El teu blog de Linux en català

Linux Media Center

LinuxMCE és una suite alliberada sota llicència GPL que s’afegeix a Ubuntu i que permet transformar un sistema GNU/Linux en un complet centre multimèdia fent servir Xine, MythTV, Pluto i Asterisk.

S’ha desenvolupat tenint en compte que ha d’ésser senzill d’utilitzar. La versió 1.0 va eixir el dia 15 de març i ha sigut tot un èxit: fins al punt que els servidors s’han quedat saturats i els servidors van estar uns quants dies sense poder funcionar.

Entre les característiques d’aquest programa hi són un entorn 3D que està optimitzat per fer-lo servir amb televisions normals, un navegador que detecta els medis inserits i que té la característica de funcionar com un cub 3D (curiós), control automàtic de tots el components que es puguen tindre (av, TV’s, Cadenes…) i també altres controls per a telèfons mòbils, webpad, pda…

Hi ha una guia d’instal·lació que cal seguir, perquè sembla que és necessari baixar un cd a més de l’instal·lador que hi ha (ja estaria bé que simplement l’instal·lador descarregara tot allò que fora necessari). Podeu vore algunes captures de pantalla i un vídeo de comparació amb el Windows Media Center.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.