El teu blog de Linux en català

Algunes novetats dels darrers dies

Els darrers dies no n’ha hagut cap novetat molt destacable, però sí altres novetats de menor calat a les quals cal donar un repàs:

  • Primers paquets de KDE4 per a Fedora Core. Des d’aquest blog s’explica com instal·lar pas a pas la versió en desenvolupament de KDE4 en Fedora.
  • Yellow Dog Linux 5.0.1. Distribució enfocada a processadors PowerPC (antics Apple i actual PS3) amb l’escriptori Enlightenment 17. Aquesta versió encara no està disponible per descarregar, ho serà d’ací un mes.
  • MonkeyMessenger, Emesene i Galaxium. Tots tres són nous clients de missatgeria que han aplegat amb força, sobretot el MonkeyMessenger. Podeu pegar una ullada als seus projectes: GalaxiumEmeseneMonkeyMessenger.
  • La FSF inicia accions contra el pacte Novell – Microsoft. I la qüestió és seriosa, fins i tot avui es pot llegir la notícia a EL PAÍS. Aquesta actuació tracta d’assegurar que Microsoft no puga reclamar cap dret sobre GNU/Linux.
  • Compiz i Beryl sembla que tornaran a ser un equip. Després d’uns quants mesos de divorci, sembla que tots dos equips s’estan replantejant tornar a ser un de sol, cosa que tots agrairem.
  • Knoppix 5.0.2 presentat en el CeBit 2007. El seu desenvolupador (col·laborador habitual de LinuxMagazine) Klaus Knopper ha presentat aquesta nova revisió que està disponible per descarregar mitjançant bittorrent.

De totes aquestes notícies cal destacar la que ha eixit aquesta matinada sobre les actuacions de la FSF contra el pacte Novell – Microsoft. Al fòrum hem parlat sobre una de les conseqüències que ha tingut aquest pacte i seguim preguntant-nos fins a quin punt és bo o dolent. La FSF sembla tindre prou clar que això no ajuda a la comunitat ni a la llibertat del programari.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.