El teu blog de Linux en català

Primera beta d'Ubuntu 7.04

Després de cinc versions alfa, avui s’ha presentat la primera beta d’Ubuntu Feisty Fawn.

Les novetats de les quals ja s’ha parlat a notícies anteriors ara ja cobren forma i força: aquesta versió inclou un assistent de migració que permet fer un repàs als arxius de Windows i recuperar els que són pròpiament d’usuaris com són per exemple els preferits del firefox, els fons de pantalla, els contactes de missatgeria, etc.; per altra part, també s’inclou la possibilitat de descarregar fàcilment còdecs multimèdia sense haver de donar mil voltes i, com a altra novetat que potser no ho és tant, és una nova eina per gestionar les xarxes sense fils (que fins l’Edgy no era molt còmode).

Com ja vam parlar, s’inclou la virtualització mitjançant el kernel (KVM) i les eines de virtualització KQemu i Seamless. A més, a la versió educativa Edubuntu, la estructura ha canviat i ara s’ofereixen dos cd’s: un que és el servidor i sistema base i un altre cd que contindrà una gran quantitat d’aplicacions educatives i documentació i exemples per als mestres.

Com a curiositat, el tema de l’Ubuntu Feisty ha canviat respecte a l’Edgy, i amb tot això també han canviat l’aspecte de la seua web.

Per últim, quant al programari que inclou i les versions, cal destacar GNOME 2.18 que va eixir fa pocs dies, OpenOffice.org 2.2rc3 (que funciona prou bé), Xorg 7.2, Kernel Linux 2.6.20, Python 2.5 i altres actualitzacions que podeu vore a la llista de canvis.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.